Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
GreekEnglish (United Kingdom)
Αρχική Η/Μ ΕΡΓΑ Ανακαινίσεις χώρων

Η ανακαίνιση είναι το σύνολο εργασιών που πραγματοποιείται για την εξαρχής διαμόρφωση ή αναδιαμόρφωση μιας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου. Η απόκτηση ενός ακινήτου που προορίζεται για κατοικία ή επαγγελματική στέγη, η έλλειψη της λειτουργικότητας του, λόγω αλλαγής διαφόρων συνθηκών, οι φθορές που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, η ανάγκη για μία απλή αλλαγή του χώρου ώστε να αποκτήσει νέα πνοή και να μοιάζει καινούριος, με σχετικά χαμηλό κόστος, αλλά και η τάση των τελευταίων ετών για κτίρια περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον είναι λόγοι που μας ωθούν στην ανακαίνιση του χώρο μας.

Υπάρχουν τρία είδη ανακαίνισης που μπορεί να επιλέξει κάποιος για να αναδιαμορφώσει έναν χώρο, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες του και την οικονομική δυνατότητα που έχει την δεδομένη χρονική στιγμή.

Η ολική ανακαίνιση περιλαμβάνει γκρεμίσματα τοίχων, διαμόρφωση εσωτερικών χωρισμάτων με γυψοσανίδες ή τσιμεντοσανίδες, σοβατίσματα των νέων τοίχων, βάψιμο, τοποθέτηση πλακιδίων, αποξήλωση και αντικατάσταση ειδών υγιεινής, υδραυλικών σωλήνων, επίπλων κουζίνας, ντουλαπών, παραθύρων και εξωτερικών πορτών, ηλεκτρικών καλωδιώσεων, αντικατάσταση μέρους ή του συνόλου του εξοπλισμού του συστήματος θέρμανσης.

Η επιμέρους ανακαίνιση κατά την οποία πραγματοποιούνται μερικές μόνο από τις προαναφερθείσες εργασίες και συνήθως αφορά ένα ή δύο δωμάτια του χώρου.

Η μικρή ανακαίνιση σχετίζεται περισσότερο με τη διακόσμηση. Είναι η πιο γρήγορη και οικονομική λύση, για την αναδιαμόρφωση του χώρου χωρίς ριζικές αλλαγές. Η αλλαγή των χρωματισμών στους τοίχους, η αλλαγή στον φωτισμό, η αντικατάσταση των επίπλων μπορούν να αλλάξουν το χώρο και να του δώσουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα.